Van A tot Z

Wat doet De Ongebonden Makelaar voor u?

Wij begeleiden de verkoop van uw woning, van begin tot eind. Hieronder ziet u wat dat betekent.

Vooronderzoek

Nog voordat we bij u langskomen voor een oriënterend gesprek doen we al vooronderzoek.

Dat houdt onder andere in dat we het huidige aanbod in uw omgeving inventariseren.

ongebonden makelaar verkoop

Maar we raadplegen ook gegevens in het Kadaster, we onderzoeken voor welke prijs gelijkwaardige huizen in de buurt zijn verkocht en we laten bij Calcasa een waarderingsrapport maken van de woning.

Vaststellen van de vraagprijs

‘Zijn er bijzonderheden, bijvoorbeeld in het bestemmingsplan?’ Als een huis in de nabije toekomst bijvoorbeeld aan een drukke weg komt te liggen, doet dat wat met de prijs. Dit zijn zaken die we met u bespreken wanneer we de woning komen bekijken. Dan krijgen we ook een goed beeld van andere zaken, zoals de unieke kenmerken van de woning, ligging en de staat van onderhoud.

Op basis van diverse andere factoren, zoals of de woning snel verkocht moet worden, of de woningen in de omgeving snel verkocht worden en andere randvoorwaarden bepalen we gezamenlijk wat een goede verkoopstrategie is en met welke vraagprijs we de woning te koop gaan zetten.

Indien wij vinden dat er nog zaken aan de woning verbeterd zouden moeten worden om hem optimaal aan potentiële kopers te presenteren dan bespreken wij dat met u.

Opname van uw woning

Nadat wij van u opdracht hebben gekregen om uw woning te mogen verkopen en alle werkzaamheden aan de woning zijn uitgevoerd voor een sterke presentatie beginnen wij met het opnemen en fotograferen van de woning.

De oppervlakte- en volumemetingen worden volgens de  NEN2580 norm uitgevoerd en voor de fotografie werken wij uitsluitend met vaste en professionele interieurfotografen. De foto’s die wij in hoge resolutie aangeleverd krijgen sturen wij ook naar u zodat u er zelf over kan beschikken.

Uw woning in de markt zetten

Wij zorgen voor een goede presentatie op Funda. Wij maken de verkoopteksten en omschrijvingen bij de professionele foto’s. Op basis van het aantal views, biedingen, hoogte van de biedingen, bezichtigingen etc. bepalen we samen of we de vraagprijs aanpassen en wanneer we de extra verkoopinstrumenten inzetten van Funda zoals bijvoorbeeld Toppositie en Promolabel.

De woning bezichtigen

Veel interesse of weinig interesse, veel of weinig bezichtigingen? Wij houden ons actief bezig met hoe we de woning aan de man kunnen brengen en begeleiden enthousiast iedere bezichtiging. Wij nemen voor iedere potentiële koper de tijd, brengen de sterke kanten van de woning goed in beeld en gaan bij iedere potentiële koper op zoek naar de mogelijkheden om de woning aan de man te kunnen brengen.

Mocht het verkooptraject hier aanleiding voor geven dan overleg we met u of en wanneer we een open huis organiseren.

Biedingen en onderhandelen

Als een koper aangeeft interesse te hebben in uw huis, onderhouden wij het contact en onderhandelen wij namens u met de koper. Vanzelfsprekend leggen wij alle biedingen aan u voor. U bepaalt uiteindelijk of u de woning wilt verkopen of niet.

Het eindbod

Wanneer we er een akkoord is over het eindbod dan zorgen wij ervoor dat de gemaakte afspraken goed in de koopakte komen en dat alle bepalingen die hierin worden opgenomen voor u duidelijk zijn.

Er wordt meestal ook een termijn opgenomen waarin ‘voorbehoud van financiering’ geldt. Binnen die tijd mag de koper, op gronden die zijn opgenomen (denk aan afwijzing van bijvoorbeeld twee banken) van de koop afzien. Deze termijn varieert van 4 tot 8 weken. En, in overleg kan die termijn nog weer worden verlengd.

Eindinspectie

Op de dag van de verkoop (overdracht) gaan wij een uur voor de afspraak bij de notaris samen met de koper, en eventueel ook de aankoopmakelaar, naar de woning voor een laatste inspectie. Daar kijken we of alles is zoals de koper verwacht of heeft afgesproken. Stel dat er is afgesproken dat er nog een servicebeurt aan de CV verricht diende te worden. Of schilderwerk hersteld, etc. dan heeft de koper de mogelijkheid om voor de koop nog te controleren of alle afspraken zijn nagekomen.

De notaris

Wij gaan met u mee naar de notaris. Dit is in principe de notaris waar de koper voor heeft gekozen. Wij houden de termijnen in de koopakte in de gaten, onderhouden het contact met de notaris en zorgen ervoor dat alle benodigde stukken op tijd worden aangeleverd. Zodra alles definitief is maken we een afspraak bij de notaris om de overdracht van de woning af te handelen (passeren) waar De Ongebonden Makelaar altijd mee gaat om er 100% zeker van te zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan. Want zoals beloofd begeleiden wij het traject van A tot Z!