Wat doen wij, wat doet u?

Het enige wat u hoeft te doen is de bezichtigingen van de geïnteresseerde kandidaten te begeleiden en de eindinspectie. U kunt ons ook van dienst zijn bij het opstellen van de concept verkooptekst, maar dat is geen must.

Wij verzorgen al het juridische werk, de promotie en ook bij de onderhandelingen begeleiden we u.

Van al onze werkzaamheden hebben we hieronder een duidelijk overzicht gemaakt.

zelf je huis verkopen
Verkoopdossier

Samen met u verzamelen we alle gegevens waarmee we een verkoopdossier aanleggen met documentatie voor kandidaat kopers. Hierin komen zaken zoals een biedingsformulier, verkoopvoorwaarden, akte van levering, energielabel, kadastrale informatie, voorschot- of jaarnota’s energie en water, aanslagen gemeentebelasting en waterschap, plattegronden, VvE-stukken, vragenlijst en de lijst van zaken.

Vraagprijs bepalen

Om samen de vraagprijs te kunnen bepalen ontvangt u van ons gratis een Calcasa waarderingsrapport ter waarde van € 27,95. Vervolgens bespreken we welke vraagprijs het beste past in de verkoopstrategie.

Fotografie

Om  de woning goed te kunnen presenteren maakt een professionele fotograaf met u een afspraak om de woning van binnen en buiten zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Plattegrond

De woning wordt volledig ingemeten waarna er van alle etages, bergingen, etc. een plattegrond wordt gemaakt.

Te koop bord

Aan de woning worden een of meerdere V-borden bevestigd om ook passanten erop te wijzen dat de woning te koop staat.

Verkooptekst

Aangezien u uw woning en de omgeving het beste kent schrijft u eerst een concept aanbiedingstekst. Deze tekst passen we (indien gewenst) met de nodige verbeteringen aan.

Brochure

Er wordt een professionele brochure gemaakt die zowel geprint als digitaal aan kandidaat kopers kan worden overhandigd.

Online promotie

De woning wordt onder andere op Funda, Pararius, Facebook, LinkedIn en op onze eigen website gezet, en er wordt op social media een advertentiecampagne uitgezet.

Open Huis

U kunt gratis deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag, maar u kunt ook zelf een Open Huis organiseren. Wij stellen dit op Funda voor u in zodat het bij de advertentie wordt vermeld.

Bezichtigingen

Alle interesse komt bij ons binnen. Dat kan telefonisch zijn, via e-mail, WhatsApp, Facebook of LinkedIn. Alle informatie zetten wij direct door naar u zodat u contact op kan nemen met de gegadigden. Daarna maakt u een afspraak om de woning te bezichtigen op een tijdstip dat het u of de kandidaat koper het beste uitkomt. Dat kan dus ook na kantoortijden zijn en in het weekend.

Biedingen en onderhandelen

Als een koper aangeeft interesse te hebben in uw huis kan hij dat bij ons melden. Wij sturen hem dan het verkoopdossier waarin ook de verkoopvoorwaarden en het biedingsformulier zitten. Daarna onderhouden wij het contact en onderhandelen wij namens u met de koper. Vanzelfsprekend leggen wij alle biedingen aan u voor. U bepaalt uiteindelijk of u de woning wilt verkopen of niet. U mag vanzelfsprekend ook zelf rechtstreeks met een potentiële koper onderhandelen, maar dat adviseren wij niet.

Koopovereenkomst

Wanneer er een akkoord is over het eindbod dan zorgen wij ervoor dat de gemaakte afspraken goed in de koopakte komen en dat alle bepalingen die hierin worden opgenomen voor u duidelijk zijn.

Er wordt meestal ook een termijn opgenomen waarin ‘voorbehoud van financiering’ geldt. Binnen die tijd mag de koper, op gronden die zijn opgenomen (denk aan afwijzing van bijvoorbeeld twee banken) van de koop afzien. Deze termijn varieert van 4 tot 8 weken. En, in overleg kan die termijn nog weer worden verlengd.

Eindinspectie

Op de dag van de verkoop (overdracht) gaat u een uur voor de afspraak bij de notaris samen met de koper, en eventueel ook de aankoopmakelaar, naar de woning voor een laatste inspectie. Daar kijkt u samen of alles is zoals de koper verwacht of heeft afgesproken. Stel dat er is afgesproken dat er nog een servicebeurt aan de CV verricht diende te worden, of schilderwerk hersteld, etc., dan heeft de koper de mogelijkheid om voor de koop nog te controleren of alle afspraken zijn nagekomen. U krijgt van ons een eindinspectieformulier om gezamenlijk in te vullen.

De notaris

Wij houden de termijnen in de koopakte in de gaten, onderhouden het contact met de notaris en zorgen ervoor dat alle benodigde stukken op tijd worden aangeleverd. Zodra alles definitief is maken we een afspraak bij de notaris om de overdracht van de woning af te handelen (passeren).