Van A tot Z

Wat doet de Ongebonden Makelaar voor u?

Wij begeleiden de aankoop van uw woning, van begin tot eind. Hieronder ziet u wat dat betekent.

Kennismaking

Ondanks dat er kopers zijn die zonder makelaar kopen blijkt de inzet van de aankoopmakelaar nog steeds een verstandige keuze.

Wij zien het vaak gebeuren dat een koper veel beter af was geweest door de hulp van de aankoopmakelaar.

ongebonden makelaar aankoop

Een koper die een koop doet net boven de NHG-grens waardoor hij een te hoge rente betaald, of de termijn van de ontbindende voorwaarden laat verlopen en uiteindelijk de financiering niet rond krijgt. Maar ook door ervaring, juridische kennis en door goed te onderhandelen een lagere aankoopprijs te realiseren kan een aankoopmakelaar veel tijd en geld besparen.

In het kennismakingsgesprek vertellen we nog eens duidelijk wat onze toegevoegde waarde is en wat u van ons mag verwachten. En, misschien nog wel belangrijker, luisteren we naar wat uw wensen zijn.

Financieel

Indien u nog geen financieel adviseur heeft benaderd, maar misschien al wel online heeft uitgerekend wat u ongeveer kunt lenen, is het belangrijk om nu een keuze te maken wie voor u de hypotheek kan verzorgen. Wij hebben diverse Erkend Financieel Adviseurs in ons netwerk en bevelen graag iemand aan. De financieel adviseur kan uw financiële mogelijkheden goed in kaart brengen en ervoor zorgen dat u goed voorbereid aan het aankoopproces begint.

Het is belangrijk dat de aankoopmakelaar en de financieel adviseur goed samenwerken om het aankoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Zo moet tijdig het taxatierapport worden gemaakt en de aanvraag van de financiering worden ingediend en gemonitord zodat de financiering voor het verstrijken van de termijn van de ontbindende voorwaarden rond kan zijn.

Bezichtigen

Heeft u een mogelijk geschikte woning gevonden? Dan maken wij een afspraak voor om de woning samen te bezichtigen. Wij gaan natuurlijk mee om het huis met een meer zakelijke makelaarsblik te beoordelen. Wij kennen het aankoopproces en weten waar we voor u op moeten letten.

We proberen door middel van een visuele inspectie te kijken of er mogelijke gebreken zijn, of de woning goed is onderhouden en wat er verbouwd is en eventueel verbouwd moet/kan worden. We beoordelen ook of de woning waardebestendig is voor het geval de woning in de toekomst weer verkocht moet worden of eventueel verhuurd.

Vanzelfsprekend lopen we samen met u even door de buurt van de woning om ook een goed gevoel van de omgeving te krijgen.

Biedingen en onderhandelen

Wanneer u aangeeft interesse te hebben in een woning, onderhouden wij het contact en onderhandelen wij namens u met de verkoper. Vanzelfsprekend bespreken we iedere bieding met u voordat we die uitbrengen. U bepaalt uiteindelijk tegen welke prijs en welke (ontbindende) voorwaarden u de woning wilt kopen.

Eindinspectie

Op de dag van de verkoop (overdracht) gaan wij een uur voor de afspraak bij de notaris samen met u, de verkoopmakelaar en eventueel de verkoper, naar de woning voor een laatste inspectie. Daar kijken we of alles is zoals de koper verwacht of heeft afgesproken. Stel dat er is afgesproken dat er nog een servicebeurt aan de CV verricht diende te worden. Of schilderwerk hersteld, etc. dan heeft de koper de mogelijkheid om voor de koop nog te controleren of alle afspraken zijn nagekomen.

De notaris

Wij gaan met u mee naar de notaris. Dit is een notaris naar uw keuze maar wij kunnen u hierbij natuurlijk adviseren. Wij houden de termijnen in de koopakte in de gaten, onderhouden het contact met de notaris en zorgen ervoor dat alle benodigde stukken op tijd worden aangeleverd. Zodra alles definitief is maken we een afspraak bij de notaris om de overdracht van de woning af te handelen (passeren) waar de Ongebonden Makelaar altijd mee gaat om er 100% zeker van te zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan. Want zoals beloofd begeleiden wij het traject van A tot Z!