fbpx

Ongebonden

Makelaar is in Nederland een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zichzelf makelaar kan noemen. Heb je ervoor gekozen om makelaar te worden, dan kan je je aansluiten bij een branchevereniging zoals het VBO, VastgoedPro, VGM of NVM.

Een ongebonden makelaar is niet aangesloten bij een branchevereniging en dat heeft meerdere voordelen.

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar mocht u een geschil krijgen met een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging dan wordt dit geschil altijd voorgelegd aan de bijbehorende geschillencommisie. In het geval van een ongebonden makelaar wordt er door een kantonrechter naar gekeken. Het zal u niets verbazen dat deze in de praktijk eerder de kant van de benadeelde consument zal kiezen dan de makelaar.

Natuurlijk kunt u kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging, maar dit zegt helemaal niets over de ervaring en resultaten van de makelaar. Een ongebonden, zelfstandige makelaar beroept zich op zijn jarenlange kennis, kunde en ervaring en doet altijd zijn uiterste best om zijn klanten te behagen, juist omdat hij geen grote organisatie achter zich heeft staan. Een ongebonden makelaar zal er alles aan doen om uw woning voor de juiste prijs te verkopen of aan te kopen.

Top